Gratis update Windows 10: laatste kans

Bijna een jaar geleden, op 29 juli heeft Microsoft het besturingssysteem Windows 10 gelanceerd. Na de lancering zou Windows 10 een jaar lang gratis te downloaden zijn voor gebruikers van Windows 7 en 8.1 en deze week is de laatste kans om hier gebruik van te maken.

Brisk ICT groningen Windows 10 MicrosoftVoor gebruikers van Windows 7 en 8.1 die de overstap willen maken naar Windows 10, is het verstandig om dat deze week nog te doen. Daarna moet betaald worden om te upgraden naar Windows 10. De precieze prijs in ons land kan Microsoft Nederland nog niet noemen, maar de upgrade van Windows 7 of 8.1 gaat in Amerika 119 dollar kosten. Een nieuwe licentie (dus niet de upgrade voor gebruikers van Windows 7 of 8.1) gaat €135,- kosten.

Laatste versie van Windows
Na Windows 10 zal er geen nieuwe versie van Windows meer uitkomen. Microsoft blijft Windows 10 verbeteren door middel van updates, het systeem wordt nu aangeboden als Windows-as-a-Service. Omdat Microsoft zoveel mogelijk gebruikers van Windows 10 wil hebben, is het een jaar lang gratis te downloaden geweest. Inmiddels zijn er al ruim 350 miljoen apparaten die draaien op Windows 10.

Windows 7 en 8.1
Voorlopig is het geen probleem om met Windows 7 of 8.1 te blijven werken, zeker voor organisaties kan dit soms juist aan te raden zijn. Uiteindelijk stopt Microsoft wel met het uitbrengen van updates voor deze versies, waardoor de kans op virussen en schadelijke software toeneemt. Voor Windows 7 worden geen functionele updates meer uitgebracht, maar tot 2020 worden beveiligingsproblemen nog wel opgelost door Microsoft. Windows 8.1 krijgt nog tot 2018 algemene ondersteuning, maar ook hier worden beveiligingslekken nog tot 2023 gedicht door Microsoft. Beide systemen kunnen dus nog geruime tijd gebruikt worden.

Wel of niet updaten?
Op de vraag of u wel of niet zou moeten overstappen naar Windows 10, zijn we in dit artikel dieper ingegaan. Voor privégebruik is het geen probleem om te updaten, de upgrade verloopt over het algemeen soepel en foutloos. Als organisatie moet hier wat beter over nagedacht worden: het risico is aanwezig dat bepaalde hard-of software nog niet compatibel is met Windows 10. Wilt u als organisatie upgraden naar Windows 10? Neem dan vooral eerst contact op met uw technisch consultant van Brisk ICT.

 

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+