Gratis opslag OneDrive wordt deze maand beperkt

Eind vorig jaar maakte Microsoft bekend dat ze stoppen met het aanbieden van onbeperkte opslagruimte in de clouddienst OneDrive. De reden hiervoor was dat een klein aantal gebruikers hier misbruik van maakte door meer dan 75TB opslag te gebruiken. Omdat Microsoft zulk misbruik wilde voorkomen, werd de opslagruimte teruggebracht, zowel voor gratis als zakelijke accounts.

Brisk ICT OneDriveIn eerste instantie werd door Microsoft bekend gemaakt dat gebruikers met een gratis account van 15GB naar 5GB gingen. Omdat hier veel kritiek op kwam, werd dit nog versoepeld: tot 31 januari konden gratis accounts aangeven dat ze gebruik willen blijven maken van de 15GB opslagruimte. Als dit niet voor deze deadline werd gedaan, wordt de opslag deze maand alsnog teruggebracht naar 5GB. De gratis opslag van Office 365 tot 1TB blijft wel bestaan.

‘Alleen-lezen’
In april heeft Microsoft richting OneDrive-gebruikers gecommuniceerd dat in juli de opslag teruggeschroefd wordt. Bij gebruikers die nog meer dan 5GB aan data op hun account hebben staan, zal het account op ‘Alleen-lezen’ gezet worden. Dit doet Microsoft om te voorkomen dat er nog meer geüpload wordt. Sommige gebruikers hebben nu al de melding gekregen dat hun account ‘Alleen-lezen’ is geworden, voor de andere gebruikers zal dit ook op uiterlijk 27 juli gebeuren.

Is uw account ook op ‘Alleen-lezen’ gezet? Dan kunt u nog wel uw gegevens en bestanden lezen en downloaden, maar tot u genoeg data heeft verwijderd, kunt u niks nieuws op OneDrive zetten. Microsoft heeft aangegeven het overschot aan bestanden op accounts tot april 2017 te laten staan. Staat er dan nog meer dan 5GB aan data op? Dan kan het bedrijf overgaan tot het verwijderen van het teveel aan data. Zorg dus dat u voor april 2017 niet meer dan 5GB op uw account heeft staan, anders riskeert u gegevens kwijt te raken.

Heeft u niet genoeg aan de 5GB opslagruimte van het gratis account? Dan is het een mogelijkheid om een betaalde variant te gaan gebruiken of om te kiezen voor Office 365. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+