Goede voornemens? Vergeet uw ICT niet!

In het nieuwe jaar zit iedereen vol goede voornemens: letten op de lijn, stoppen met roken, vaker naar de sportschool, noem maar op. Maar ook de ICT van uw organisatie verdient aan het begin van het nieuwe jaar wat extra aandacht en we geven u graag een steuntje in de rug met een lijstje goede voornemens.

  • Aanschaffen goede antivirusscanner: het afgelopen jaar is het aantal slachtoffers van malware sterk toegenomen. Steeds vaker worden bestanden gegijzeld door zogenaamde Cryptolockers of weet een virus door de antivirusscanner heen te glippen. Voorkom dat u (en uw collega’s) bestanden kwijt raakt en sta er eens bij stil of u een goed antiviruspakket heeft of dat dit beter kan. Lees hier over het verschil tussen gratis en betaalde virusscanners.
  • Investeren in een goede mailoplossing: heeft u uw zakelijke mail goed geregeld? Als u nog niet bij een goede mailprovider zit, migreer dan uw huidige mailoplossing naar de professionele oplossing van Office 365.
  • Zorgen voor een goede backupprocedure: maakt u regelmatig back-ups van al uw bestanden? Zo nee, schenk hier dit jaar dan eens aandacht aan. Als u getroffen wordt door ransomware of als uw laptop crasht of gestolen wordt, kan het zomaar zijn dat u alles kwijt bent als u geen goede (online) back-up heeft. Zorg ervoor dat u regelmatig online een back-up maakt of gebruik maakt van een externe schijf. Wilt u zeker weten dat dit goed en professioneel gebeurt? Maak dan gebruik van de Online Backup van Brisk ICT.
  • Wachtwoorden veranderen: wanneer heeft u voor het laatst uw wachtwoorden gewijzigd? Maak het hackers en fraudeurs niet te makkelijk en begin het jaar goed met nieuwe, sterke wachtwoorden.
  • Budget opstellen: budgeteer de vernieuwing van hard- en software en de vaste ICT-kosten.
  • Energie besparen op en met ICT: bijvoorbeeld door: oude werkstations te vervangen door energiezuinige mini PC’s; te kiezen voor een cloudoplossing zodat uw server(park) met toebehoren (airco) uit kan; uw laserprinter te vervangen door een PageWide printer; uw apparaat uit te zetten wanneer u het niet gebruikt; brandstof te besparen door een thuiswerkdag of online vergadering in te plannen.
  • Overwegen laptop of PC te voorzien van encryptie-software: met deze software versleutelt u vertrouwelijke of belangrijke gegevens en bestanden, waardoor ze alleen geopend kunnen worden door iemand die op de hoogte is van het bijbehorende wachtwoord. Encryptie is een goede manier om dataveiligheid binnen uw organisatie te waarborgen.
  • Verhogen digitale vaardigheden: door bijvoorbeeld een training Word of Excel te volgen. Met meer basiskennis hiervan kunt u meer of meer in minder tijd.
  • Uitbesteden onderhoud ICT: laat uw technisch platform onderhouden als het u aan technische kennis of tijd ontbreekt. Zo creëert u tijd voor uw kernactiviteiten en voorkomt uw verlies van data, onnodig tijdsverlies door storingen of ergernis omdat uw systeem slecht functioneert.
Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+