Geen onbeperkte opslag meer in Microsoft OneDrive

Vorig jaar kwam Microsoft met het nieuws dat betalende gebruikers van Office 365 onbeperkte opslagruimte kregen in de clouddienst OneDrive. Heel lang hebben gebruikers hier niet van kunnen genieten, Microsoft kondigde eerder deze week aan te stoppen met het aanbieden van ongelimiteerde opslag. De reden? Een klein aantal gebruikers maakten hier misbruik van en hadden 14.000 keer meer data online staan dan het gemiddelde (5,5GB), namelijk meer dan 75TB per gebruiker. Omdat Microsoft zegt zich niet op zulke extreme back-upscenario’s te willen focussen, brengen ze de opslagruimte van Office 365-gebruikers terug naar 1TB, evenveel als voor de bekendmaking dat de clouddienst onbeperkte opslagruimte kreeg.

Ook in de andere abonnementen zullen er wat zaken veranderen. De OneDrive abonnementen met 100GB en 200GB opslagruimte verdwijnen helemaal, er kan alleen nog gekozen worden voor een abonnement van 50GB voor 1,99 dollar per maand. Gebruikers met een gratis account gaan van 15GB naar 5Gb opslagruimte. Al deze veranderingen worden niet meteen ingevoerd, maar gaan begin 2016 in. Heeft u al een abonnement met 100GB of 200GB? Dan verandert er niks voor u, u kunt dit pakket gewoon blijven gebruiken.

Gebruikers die meer dan de toegestane hoeveelheid data op hun account hebben staan, ontvangen hierover bericht van Microsoft. Deze data mag nog 12 maanden blijven staan wat gebruikers de kans biedt om de opslagruimte op te schonen. Leden met een gratis account die meer dan 5GB aan data opgeslagen hebben, krijgen van Microsoft een gratis jaarabonnement op Office 365 Personal aangeboden. Bent u een betalende gebruiker en voldoet OneDrive met deze nieuwe regels niet meer aan uw eisen? Dan kunt u bij Microsoft uw geld terugvragen.

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+