Gebruik Apple staat centraal tijdens jaarlijks seminar Brisk ICT

Nergens gaan ontwikkelingen zo snel als in de informatietechnologie. ICT-bedrijven en systeembeheerders ondersteunen ondernemers waar zij kunnen. Maar ondernemers zelf moeten ook keuzes maken over de ICT waarmee zij dagelijks werken. Daarom houdt Brisk ICT jaarlijks een seminar voor klanten, relaties en prospects. Op 29 september 2009 vond onder de titel ‘MacInform’ een seminar plaats in de Euroborg te Groningen, over het werken met Apple.

,,Wij zijn een actieve organisatie, houden ons bezig met vele ontwikkelingen en dat willen wij onze klanten en relaties graag laten zien’’, vertelt Harry Bos van Brisk ICT. Naast een viertal presentaties, was er op het seminar een informatiemarkt te vinden waar diverse relaties van Brisk nieuwe, interessante technologieën presenteerden. Daarnaast was er ruim gelegenheid voor de ruim zestig aanwezigen om hun lijntjes uit te leggen binnen het netwerk van Brisk. Bos: ,,Dit is een van de manieren waarop wij een meerwaarde willen zijn voor onze klanten, relaties en prospects.’’

De eerste spreker was Jurgen Dirksen, Adobe Channel Manager Benelux. Hij sprak over de Adobe productrange en over de voordelen van licentiebeheer voor het MKB. Een van de bezoekers was Theo Boersma van het Groninger Archief. ,,Er komen interessante onderwerpen aan de orde’’, legt hij zijn aanwezigheid uit. ,,Persoonlijk sprak mij op voorhand de uiteenzetting over kalibratie door Ruud Wentrup erg aan.’’

MacInform39

Kalibratie
Wentrup sprak namens Webder Visual Systems (WVS) over kleur, kleurbeoordeling en kleurmanagement voor de grafimedia. Voor kleurkritische applicaties, zoals design, prepress & publishing, video-editing en digitale fotografie is betrouwbare weergave van correcte kleuren op uw beeldscherm essentieel voor correcte kleurbeoordeling.
Over de organisatie van kleur op computers en randapparaten en legde Wentrup uit dat onder meer instellingen en de afstelling van hardware bepalen of kleuren al dan niet goed worden weergegeven. Voor exacte kleurweergave bestaat de internationale ICC-standaard. ColorSync is een systeemonderdeel op Apple-computers dat ervoor zorgt dat de kleuraspecten van alle randapparaten met elkaar communiceren.

MacInform35Raymond Atteveld
Profvoetbaltrainer Raymond Atteveld van ADO Den Haag luisterde het seminar op met een luchtige bijdrage. Atteveld, al sinds zijn tijd als speler van FC Groningen enthousiast Applegebruiker en klant van Brisk ICT – toen nog Guide Automatisering – gebruikt technologische hulpmiddelen bij wedstrijdanalyses en – voorbereidingen, zoals mentale en tactische voorbesprekingen.

Onmisbaar is voor Atteveld de videoanalyse: ,,Wij willen spelers zo veel mogelijk kennis geven, zowel individueel als groepsgewijs. Niet voorkauwen, maar verantwoordelijk maken.’’ ADO Den Haag maakt hierbij onder meer gebruik van SportsCode een video-software coaching tool die speciaal is ontwikkeld voor coaches en die Atteveld helpt alle verzamelde informatie te managen.

Snow Leopard
Het totaal vernieuwde Apple besturingssysteem Mac OS X Snow Leopard werd uit de doeken gedaan senior consulting- en system-engineer van Apple Nederland Bram Elderman. ,,Hoewel er ten opzichte van het huidige Leopard besturingssysteem misschien optisch weinig is veranderd, is er ‘onder de motorkap’ heel wat gesleuteld’’, hield Elderman zijn gehoor voor.

Praktijk
Het nieuwe besturingssysteem is beter, sneller, betrouwbaarder en nog gemakkelijker in gebruik. Van de meer dan duizend projecten die Snow Leopard biedt is meer dan negentig procent verbeterd ten opzichte van de voorganger. ,,Daarbij hebben wij in de eerste plaats gekeken hoe mensen in de praktijk werken en daarop hebben wij ingespeeld’’, legde Elderman uit. ,,De handelingen die je moet uitvoeren om te komen waar je heen wilt, moeten logisch zijn. Zo is de Finder in Snow Leopard geavanceerder en daardoor handiger in gebruik. Hetzelfde geldt voor bewerkingen in de Quick Time Player.’’
Het besturingssysteem Snow Leopard is geschreven in 64-bits code. Voorheen was dit 32-bits. ,,Dit maakt het hele systeem tot twee keer sneller’’, verduidelijkte de Apple-engineer. ,,Dit zet de deur wagenwijd open voor elke applicatie om op onze machines te flitsen.’’

Microsoft Exchange
,,In een wereld waarin Microsoft Exchange domineert wilden wij dat de Mac inpast in Exchange-omgeving’’, gaat Elderman verder. ,,Snow Leopard maakt de mix tussen Microsoft en Mac stukken gemakkelijker in Windows-gedomineerde omgevingen.’’ De Exchange Autodiscovery feature zorgt ervoor dat mail, iCal en Address Book optimaal communiceren met Exchange.
De netwerkagenda via de iCal-server optimaliseert de afstemmingsmogelijkheden tussen meerdere machines – bijvoorbeeld de iPhone onderweg en het systeem op kantoor. Daarnaast biedt het de mogelijkheid van automatische uitnodigingen voor meetings en het over elkaar leggen van de agenda’s van collega’s of relaties voor het vaststellen van afspraken.
De verbeteringen en mogelijkheden die Snow Leopard biedt zijn te veel om op te noemen. De Adress Book server biedt vele extra mogelijkheden, evenals onder meer de Wiki’s en de Podcast Producer. Wie meer wil weten over alle mogelijkheden of integratie van Apple systemen in een bestaande netwerkomgeving, kan terecht bij de Apple Authorised Reseller Brisk ICT.

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+