El Capitan en Office werken niet samen (update 2: opgelost)

Update 26 oktober: Problemen met El Captian en Office opgelost na update

Met de update van El Captian naar OSX 10.11.1 zijn de problemen met Office eindelijk verholpen. Microsoft bracht al een patch uit, maar dat loste alleen het probleem met Outlook 2011 op. In deze nieuwe versie van El Capitan zouden alle Office apps het weer naar behoren moeten doen.

Update downloaden
De update voor El Capitan is gratis te downloaden vanuit de Mac App Store. Staat de update er nog niet bij? Dan kun je El Capitan 10.11.1 ook direct downloaden in de Mac App Store. Zorg dat je naast de update naar OSX 10.11.1 ook de laatste versie van Office installeert.


Update 13 oktober: Outlook 2011 is weer bruikbaar

Outlook 2011 is de eerste toepassing die door Microsoft gerepareerd is. Het probleem waarbij het synchroniseren met de server, en het binnenhalen van nieuwe mails onmogelijk was, is opgelost. De update is nu te downloaden via de website van Microsoft. De update lost alleen het probleem in Outlook op, nog niet de problemen met Word en Excel.

We gaan er van uit dat in de komende tijd Office 2011 en 2016 met verschillende updates stapsgewijs opgelost gaan worden. We houden u op de hoogte.


Gebruikers van Office 2016 voor Mac kunnen tegen problemen aanlopen, als ze updaten naar OS X El Capitan. Het blijkt namelijk dat Office 2011 en Office 2016 nog niet klaar zijn voor El Capitan. Wij adviseren dan ook om nog even te wachten met het updaten naar El Capitan totdat de problemen zijn opgelost.

Bij het recent nog bijgewerkte Office 2016 blijken de apps op willekeurige momenten te kunnen crashen, vooral nadat de Mac net uit slaapstand is gekomen. Een work-around om de software stabiel te laten werken is er nog niet. Microsoft heeft al wel aangegeven dat er inderdaad een probleem is, maar kan nog niet aangeven wanneer er een oplossing is.

office-el-capitan-crash-report

De reactie van Microsoft: “We zijn op de hoogte van een probleem met Outlook 2011 onder El Capitan en Office 2016 onder El Capitan. We werken aan een fix voor 2011 en voor 2016, we werken nauw samen met Apple om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. Helaas hebben we nog geen tijdlijn voor een fix.”

Het probleem komt overigens niet bij iedere gebruiker voor. Maak je dus weinig gebruik van Office en wil je de update toch al uitvoeren, dan kun je er voor kiezen om El Capitan te installeren en te wachten op een fix . Ben je sterk afhankelijk van het Office pakket, dan adviseren we om nog even te wachten met de overstap naar El Capitan.

Zodra het probleem met Office en El Captian is opgelost zullen we dit als update in dit bericht vermelden.

 

Reacties (3)

 • Avatar

  H.Jalving

  |

  Exel en word reageren niet meer er kan ook niet uit geprint worden

  Reply

 • Avatar

  K.Brouwer

  |

  Ik gebruik El Capitan en Office 2016. Verreweg de meeste opties werken prima. Alleen wanneer ik in Word Randen en Arcering aanklik zie ik een niet compleet venster verschijnen en ‘bevriest’ het programma.De enige mogelijkheid om er dan uit te komen is geforceerd stoppen. Nog niet helemaal in orde dus.

  Reply

 • Avatar

  K.Brouwer

  |

  Toeval ? Een week geleden is een update verschenen van Office 2016. Als je die installeert is het probleem weg !!

  Reply

Laat een reactie achter

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+