Apple Device Enrollment Program

apple device enrollment program

 

Devices aanmelden en configureren zonder dat de IT afdeling hierbij betrokken hoeft te zijn? Dat kan met Apple’s Device Enrollment Program (DEP). Met DEP kunnen gebruikers eenvoudig zelf hun apparaat installeren, terwijl het bedrijf bepaalt en beheert.

DEP zorgt voor een snelle en ongecompliceerde uitrol van iOS en OS X devices. Brisk ICT is dé zakelijke Authorised Reseller van Noord Nederland en gespecialiseerd in Apple projecten. De gecertificeerde Apple Consultants hebben ruime ervaring en kennis en geven graag advies.

Wat is DEP?
Met behulp van het Device Enrollment Program (DEP) kunt u gemakkelijk iOS- en OS X-apparaten implementeren binnen uw organisatie. Met behulp van dit programma kunnen iPhones, Macs en iPads die door uw organisatie zijn afgenomen bij een erkende Apple Reseller, eenvoudig gekoppeld worden aan uw Mobile Device Management (MDM)

DEP en MDM
Met een MDM-oplossing kunnen apparaten toegewezen worden aan gebruikers. Ook kunnen in uw MDM configuraties, beperkingen of reguleringen opgegeven worden, die automatisch uitgerold worden op nieuwe apparaten. Denk aan de installatie van specifieke apps of uitschakelen van de mogelijkheid om de camera te gebruiken. Om dit te kunnen doen moeten apparaten gekoppeld worden aan uw MDM en hiervoor is het Device Enrollment Program van Apple nodig.

Apple DEP wordt via een reseller ID gekoppeld aan uw MDM-systeem. Zonder de apparaten daadwerkelijk in handen te moeten hebben, kunt u ze koppelen. Zodra het toestel, nadat het via DEP gekoppeld is aan MDM, voor het eerst opgestart wordt, wordt het automatisch geconfigureerd met de instellingen uit het Mobile Device Management systeem.

De voordelen
Gebruik maken van het Device Enrollment Program om devices te koppelen aan uw MDM biedt een aantal voordelen:

  • Eenvoud: als u veel Apple-apparten heeft of wilt aanschaffen, kan het tijdrovend zijn om deze handmatig in te stellen. Via DEP gaat dit snel en vanaf een afstand. Nadat een apparaat is gekoppeld aan de MDM-server, is het voor een gebruiker eenvoudig om met behulp van de ingebouwde configuratie-assistent eenvoudig om het apparaat te configureren. U kunt ook instellen dat bepaalde schermen van het configuratieproces overgeslagen worden. Bijkomend voordeel van het niet in handen hoeven hebben van het device, is dat de gebruiker zelf het device uitpakt: uit onderzoek blijkt dat mensen die zelf hun device uitpakken (ook al is deze eigendom van de organisatie), tot 70% zuiniger zijn op dit apparaat, dan op een apparaat wat ze zonder originele verpakking krijgen.
  • Verplichte en vergrendelbare MDM-aanmelding: u kunt de Apple devices vooraf zo configureren dat automatische aanmelding bij MDM verplicht is. De gebruiker is dan ook verplicht om de vooraf ingestelde instellingen van de organisatie over te nemen. Het kan zelfs verplicht worden dat gebruikers een code van minimaal zes tekens gebruiken, ook kan ingesteld worden of gebruikers screenshots mogen maken met het device.
  • Supervisie: met de draadloze supervisie kunt u apparaten in bedrijfseigendom beheren. Dit kan tijdens de configuratie ingesteld worden en zo kunnen aanvullende beperkingen ingesteld worden, zoals het uitschakelen van iMessage. Daarnaast krijgt u hiermee toegang tot aanvullende apparaatconfiguraties- en voorzieningen.

De stappen
Met de volgende stappen kunt u een DEP-account aanmaken:

  1. Om DEP te kunnen gebruiken, moet u eerst een account aanmaken via deploy.apple.com. Maak indien nodig extra accounts aan voor de beheerders binnen uw organisatie die apparaten beheren en configureren.
  2. Heeft u uw Apple-producten bij Brisk ICT aangeschaft? Koppel het account dan aan ons Reseller ID: 1B16D0
  3. Koppel het account aan uw MDM-oplossing. Heeft u nog geen MDM? Neem dan contact met ons op, Brisk ICT helpt u hier graag mee!
  4. Neem contact met ons op via 050 311 30 00, dan verwerken we de aanmelding voor u en kunt u daarna devices aanmelden in uw eigen DEP-omgeving!

U kunt ook rechtstreeks contact met ons opnemen, dan helpen wij u bij het aanvragen van DEP.

Video: de uitrol via Apple DEP

 

 

 

 

 

 

 

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+