Veelgestelde vragen M365

De veelgestelde vragen over Microsoft 365 Modern Desktop

Wil je graag een complete oplossing voor je ICT-werkplek en -infrastructuur door middel van Microsoft 365 Modern Desktop? Maar is het nog niet helemaal duidelijk en wil je meer weten over de mogelijkheden? Wij hebben de veelgestelde vragen hieronder voor je op een rijtje gezet.

Belangrijke aanvulling bij dit artikel
Op 21 april 2020 heeft Microsoft de namen van haar Office 365-abonnementen gewijzigd. De ‘Office-naam’ dekte inmiddels niet langer de lading, nu ook apps als Microsoft Teams, Stream, Forms en Planner deel uitmaken van het pakket. Met de naamswijziging maakt Microsoft haar 365-abonnementen completer en overzichtelijker. In onderstaande artikel uit 2019 wordt nog gesproken over ‘Office 365’ en ‘Microsoft 365’. Door de naamswijziging is benaming Office 365 komen te vervallen en heten alle abonnementen Microsoft 365, zie dit artikel.

Voor wie is Microsoft 365 bedoeld?

Microsoft 365 Modern Desktop is geschikt voor kleine, middelgrote en grote organisatie die:

 • op het punt staan over te stappen naar de cloud en/of al gebruik maken van SaaS oplossingen;
 • of aan de vooravond staan voor het vervangen van servers;
 • of meer ‘in control’ willen zijn op het gebruik van bedrijfsgegevens;
 • of computerwerkplekken, tablets, smartphone, printers efficiënter willen beheren.

Wat is een ‘Managed Microsoft 365 Modern Desktop’?

Voor organisaties die volledig ontzorgd willen worden is, op maat, een ‘Managed Microsoft 365 Modern Desktop’ mogelijk. In een ‘managed’ oplossing wordt alles dat nodig is voor de ICT-werkplek en -infrastructuur van een organisatie opgenomen en door Brisk ICT geleverd en beheerd, zoals:

 • Microsoft 365 abonnement.
 • Exclaimer e-mailhandtekeningen manager.
 • Office 365 backup + Backup Repository datacentrum Brisk ICT.
 • Eindgebruikershelpdesk + Microsoft 365 beheer.
 • Beheer van fysieke werkplekken.
 • Beheer en monitoring van de lokale infrastructuur (Internet, VPN tunnels, Wifi, routers, switches).
 • En meer.

Microsoft 365 vs. Office 365: wat is het verschil?

Zoals in dit artikel te lezen, zijn Microsoft 365 en Office 365 niet hetzelfde. Microsoft 365 is veel meer dan alleen Office toepassingen en online services van Office 365. Microsoft 365 is een complete oplossing voor een moderne ICT-werkplek en -infrastructuur, waarin centraal beheer en beveiliging van identiteiten, toepassingen, apparaten en gegevens een belangrijke rol spelen.

Wat is Windows 10 Business en Windows 10 Enterprise?

Windows 10 Business/Enterprise heeft een verzameling functies die een aanvulling vormen op Windows 10 Pro. Het gaat om functies voor cloudservices en apparaatbeheer om onder andere de gecentraliseerde beheer- en beveiligingsopties van Microsoft 365 mogelijk te maken. Bij Microsoft 365 worden bestaande werkstations geüpgraded van Windows 7 pro, Windows 8.x pro of Windows 10 pro naar Windows 10 Business of Windows 10 Enterprise (resp. afhankelijk van abonnement).

Hoe worden mobiele devices of Bring Your Own Devices (BYOD) beheerd en beveiligd?

Microsoft 365 biedt een eenvoudige, maar krachtige manier om medewerkers hun mobiele en/of persoonlijke apparaten te gebruiken voor het werk. Dit terwijl de organisatie controle houdt over toegang tot bedrijfsgegevens, het behoud en/of delen ervan. Specifieker:

App Protection voor Office mobile apps
Helpt bedrijfsgegevens te beschermen, waaronder e-mail, agenda, contacten en documenten op mobiele apparaten met iOS en Android, door beleid af te dwingen zoals:

 • Automatisch verwijderen van de gegevens na een voorgeschreven tijd dat een apparaat niet in verbinding is geweest met de service.
 • Vereisen dat informatie alleen wordt opgeslagen in OneDrive voor Bedrijven.
 • Pincode/vingerafdrukverificatie vereisen voor toegang tot Office-apps.
 • Voorkomen dat bedrijfsgegevens worden gekopieerd van een Office-app naar persoonlijke apps.

Device Management voor Windows 10 PC’s
Dit maakt het mogelijk om functies in te stellen en af te dwingen zoals:

 • Windows Defender als bescherming voor malware.
 • Automatische updates.
 • Het uitschakelen van schermen na een voorgeschreven tijd.

Bovendien kunnen verloren of gestolen Windows 10-apparaten volledig worden gewist van zakelijke toepassingen en zakelijke gegevens via het beheercentrum.

Mobile Device Management voor Apple iOS, MacOS & Android
Windows 10 heeft uiteraard de beste ondersteuning, maar het is ook mogelijk apparaten met een ander besturingssysteem dan Windows te beheren en te beveiligen. Voor verschillende apparaat ecosystemen is dit mogelijk. Zoals iOS, macOS en Android, zodat de organisatie haar gebruikers ook veilig toegang kan geven tot bedrijfsdata op de smartphones en/of tablets.

Heb je na het lezen toch nog vragen of is juist alles duidelijk en wil je aan de slag met Microsoft 365 Modern Desktop? Neem dan vooral contact met ons op!

Neem contact op

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+