macbook_pro_16-inch_brisk_ict

De nieuwe MacBook Pro 16-inch: een inch dichterbij perfectie?

Jarenlang werden MacBook Pro-gebruikers ingedeeld in twee groepen: 13-inch en 15-inch. Sinds enkele weken is het gat tussen deze groepen groter geworden. Met één inch welteverstaan. Apple heeft de 15-inch MacBook Pro’s namelijk vervangen door een nieuwe serie: MacBooks Pro’s met een 16-inch beeldscherm. Dit betekent een upgrade van de al meest geüpgradede MacBook. Maar als je dacht dat alleen het scherm een verbetering heeft ondergaan, dan heb je het mis.

Van 15-inch naar 16-inch
Natuurlijk is de grootste verandering die de nieuwe MacBook Pro heeft ondergaan het beeldscherm. De inch, oftewel 2,54 centimeter, aan beeldschermgroei maakt de behuizing van de MacBook een centimeter breder. De lengte groeit met een halve centimeter. In principe dus een goede deal voor meer beeld. Het beeldscherm op de 16-inch MacBook is een Retina-scherm met een resolutie van 3072 x 1920 pixels en de pixeldichtheid bedraagt 226ppi.

Verbeterd toetsenbord
Het grootste kritiekpunt aan de MacBook Pro de afgelopen jaren was uiteraard het toetsenbord. Het geïntroduceerde Butterfly Keyboard lag diep in het design van de MacBook, had weinig travel en tikte niet fijn. Maar het grootste probleem was dat er makkelijk vuil en stof achter de toetsen kwam te liggen. Dit zorgde ervoor dat de toetsen slechter of zelfs helemaal niet meer reageerden. Er werd door Apple wel een reparatieprogramma opgestart en excuses aangeboden, maar de schade was al geleden. Kortom, Apple maakte een slechte beurt.

Daar is nu wat aan gedaan. Het slechte Butterfly Keyboard is namelijk ingeruild voor het Magic Keyboard. Dit Magic Keyboard is gebaseerd op het ‘oude’ toetsenbord dat Apple in de MacBooks bouwde voor het uitkomen van het Butterfly keyboard. Deze toetsenborden stonden bekend vanwege veel travel, beweeglijkheid en typegemak.

Maar verwacht niet dat het typen op de 16-inch MacBook voelt zoals het typen op de oude generatie MacBooks. De MacBook Pro’s zijn over de afgelopen jaren namelijk een stuk slanker geworden waardoor de travel, zelfs met dit nieuwe Magic keyboard, toch beperkt blijft.

Uitvoering voor de high-end gebruiker
Het instapmodel van de nieuwe MacBook Pro heeft een i7-processor, 16GB RAM-geheugen en bevat een ssd met 512GB. Dit basismodel kost om precies te zijn €2.699,-. Uiteraard is het ook mogelijk om de MacBook maximaal te upgraden. Deze versie, voor de high-end gebruiker, heeft een i9-processor, 64GB RAM-geheugen en een ssd met maar liefst 8TB (!) aan opslag. Dit alles bij elkaar kost je dan ook om precies te zijn €7.139,-.

Verbeterde speakers
Ook de speakers hebben een update ondergaan. De 16-inch MacBook Pro bevat zes speakers. Dit moet je volgens Apple de ultieme audio-ervaring geven. Daarnaast kan je 11 uur lang de basisvaardigheden, zoals internetten en films kijken, uitvoeren met de nieuwe MacBook.

Bekijk de MacBook Pro 16-inch

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+