corona_header4

Coronavirus-update dienstverlening Brisk ICT (1)

Sinds de afkondiging van de eerste maatregelen op 12 maart ter voorkoming van de verspreidding van het Coronavirus hebben we bij Brisk ICT, net als waarschijnlijk bij u, een hectische periode achter de rug. Wat de komende tijd ons gaat brengen is koffiedik kijken. Gelukkig was Brisk ICT goed voorbereid om thuis te werken en hebben de maatregelen voor ons tot dusver slechts weinig invloed gehad op de continuïteit van onze dienstverlening.

Wel is het zo dat wij overspoeld zijn met vragen van organisaties om (beter) ook thuis te kunnen werken. Dit betekent dat wij keuze’s moeten maken welke werkzaamheden wij het eerst oppakken. Bij de inzet van onze dienstverlening ligt de prioriteit op de bedrijfscontinuïteit van onze klanten. Brisk ICT doet er alles aan om haar klanten zo goed mogelijk te ondersteunen in het aanpassen van de mogelijkheden om thuis te gaan werken.

Een greep uit de vele vragen die wij krijgen: extra gebruikers die thuis moeten gaan werken; problemen met verbindingen of computers thuis; overbelasting van servers die remote werken mogelijk maken; wijzigen van werkwijzen; video conferencing; remote samenwerken met collega’s of zakelijke partners.

Afspraken bij klanten op locaties zijn veelal afgezegd of onder voorbehoud verplaatst. Bezoek of ondersteuning van Brisk ICT op locatie van de klant wordt alleen gedaan wanneer dit strikt noodzakelijk is. Ondanks dat hebben we tot dusver overuren moeten maken om klanten te helpen. Onze dank aan alle klanten voor het geduld en de medewerking tot zover.

Niemand durft of kan een goede voorspelling doen over hoe lang deze situatie voortduurt. Wij houden er rekening mee dat dit niet met een paar weken opgelost zal zijn. Wanneer de hoos is gaan liggen met betrekking tot alle thuiswerk- en andere bedrijfscontinuïteitsgerichte vragen, zal Brisk ICT weer lopende en nieuwe projecten op afstand (mits verantwoord en mogelijk ook op locatie) oppakken. Dit onder voorbehoud van goede gezondheid en beschikbaarheid van onze medewerkers.

Wij wensen u allen een goede gezondheid en veel sterkte toe in deze bijzondere tijd. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact met ons opnemen.

Laat een reactie achter

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+