Brisk ICT trotse sponsor van ‘De Nachtwacht van Emmen’

‘De Nachtwacht van Emmen’ (NvE) is een bijzonder project dat uitgevoerd wordt in het voormalige Dierenpark Emmen. Brisk ICT sponsort dit project door schenking van computerapparatuur en ICT-diensten. De sponsoring van dit project valt samen met het Rembrandtjaar, waarin landelijk de 350e sterfdag van de schilder Rembrandt wordt herdacht. Dit maakt het extra bijzonder.

‘De Nachtwacht van Emmen’ (NvE) is een project waarbij de Nachtwacht 1:1 wordt nageschilderd, inclusief de ontbrekende delen. De Nachtwacht, zoals deze te zien is in het Rijksmuseum, is aan vier zijden ingekort. Dit is omstreeks 1715 gedaan om het schilderij passend te maken voor een andere ruimte. Bij het inkorten verdween onder meer de afbeelding van twee schoolschutters. Wat op de ontbrekende delen staat is wel bekend, omdat er van het oorspronkelijk grote schilderwerk een miniatuur bestaat. Deze hangt in de National Gallery te Londen. Het project duurt ongeveer 2-3 jaar, waarvan nu ongeveer één jaar is verstreken.

Brisk ICT heeft aan NvE verschillende Apple occasions een A3 all-in-one printer geleverd, inclusief software en installatie ervan op locatie. NvE kan deze computerapparatuur goed gebruiken voor het organiseren en plannen van alle activiteiten. Behalve het schilderproject organiseren zij ook lezingen, excursies voor scholen, bedrijven en verenigingen. Voor het maken van het schilderij worden iPad’s gebruikt waarop foto’s van het originele en de miniatuur Nachtwacht worden vergroot. Details kunnen hierdoor bestudeerd en nageschilderd worden.

De vorderingen van dit project zijn te volgen op social media, maar ook in het echt. De toegang is gratis en het bevindt zich in het oude Emmer dierenpark in het voormalig nachtverblijf van de savanne dieren. Zie de website voor openingstijden en nog veel meer informatie over dit project: https://denachtwachtvanemmen.nl/

Nachtwacht van Emmen

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+