Brisk ICT ondersteunt uitdaging Friese creatievelingen

1u1m

In één uur een magazine maken, is dat niet een beetje ambitieus? Gelukkig wel! De Nieuwe Garde houdt namelijk wel van uitdagingen. En dat het mogelijk is, weten we. Dat hebben Nieuwe Garde Groningen en Nieuwe Garde Rotterdam al bewezen, die ons met 60MM (60 Minute Magazine) al voor gingen.

Op vrijdagavond 21 mei 2010 gaan we in het Fries Museum met twintig professionele creatieven aan de slag om in één uur een magazine in elkaar te timmeren. En met professionele creatieven bedoelen we: vormgevers, schrijvers, illustratoren, fotografen en andere bijzondere makers die hier beroepsmatig mee bezig zijn. Door de moordende deadline wordt van deze creatieve breinen het uiterste gevergd.

Editie 1: Stop de tijd
Het thema van de eerste editie van 1U1M is ‘Stop de Tijd’. Of kortweg: ’tijd’. We maken dus een echt ’tijdschrift’. Wat de deelnemers met het thema doen is helemaal aan hen zelf: de eenheid is de verscheidenheid binnen het thema. Maar om nog even wat extra de ideeën te laten opborrelen komen er tijdens de avond vier inspiratoren langs die iets hebben met het thema. Meer over hen lees je hier.
Inspiratie opgedaan? Dan begint de strijd tegen de klok. Eén uur van zweten, rennen, schrijven, fotograferen, vormgeven, samenwerken, schrappen en scheuren tot luidkeels wordt geroepen: ‘Stop de tijd!’. Het resultaat (na natuurlijk het nodige samenvoegen) is een bijzonder, collectief blad, een staalkaart van creatief Friesland.

Waar kan ik 1U1M krijgen?
1U1M wordt door ons zelf verspreid bij reclamebureaus, drukkerijen, creatieve instanties en creatieve broedplekken en het professionele netwerk van de deelnemers. Maar online aanvragen kan ook: hier!

Nieuwe Garde Leeuwarden
Nieuwe Garde Leeuwarden is, kortgezegd, een netwerk voor jonge creatievelingen. Elke dag zijn fotografen, illustratoren, scenaristen, kunstenaars, enz. bezig met het ontwikkelen en uitwerken van ideeën. Meestal vanuit hun eigen netwerk van soortgenoten. Vrij werk of commercieel. Op eigen initiatief of in opdracht. Vanuit sociale netwerken of brancheverenigingen. Vaak binnen de eigen discipline. Nieuwe Garde is er om die disciplines met elkaar te verwarren.

Dit doet Nieuwe Garde onder andere door het organiseren van evenementen die nét even wat anders zijn. Geen bijeenkomsten met droge powerpoints, maar met projecten als 8 uur overwerken voor het goede doel, Pecha Kucha’s en netwerkbijeenkomsten. Verfrissende geluiden uit nieuwe en – ere wie ere toekomt – oude monden met meldenswaardigheden en een zaal vol creatieve tijdgenoten. En wel met de mensen waarvan je niet wist dat je op ze zat te wachten.

Hoe doen we dat? We kijken om ons heen. Leren mensen kennen. Breiden ons netwerk uit. Binnen dat netwerk maken we connecties. We ontwikkelen vervolgens concepten waar zowel sponsoren als onze achterban wat mee kunnen. Inmiddels heeft Nieuwe Garde Leeuwarden ruim 300 leden. Genoeg om ons vol vertrouwen in een nieuw avontuur te storten: het in 1 uur 1 magazine maken, oftewel 1U1M.

Bron: www.nieuwegardeleeuwarden.nl

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+