Brisk ICT lost scheiding hoofdkantoor en magazijn bij klant op

Met behulp van een supersnelle draadloze verbinding heeft Brisk ICT bij een klant het ict-netwerk tussen de hoofd- en nevenlocatie aan elkaar gekoppeld. De locaties liggen 300 meter uit elkaar.

vdmeulen1De situatie
Het hoofdkantoor en magazijn zijn fysiek van elkaar gescheiden op een afstand van 300 meter, terwijl automatiseringsnetwerk wel één geheel dient te vormen. In het magazijn worden orders ‘gepickt’ welke realtime geregistreerd worden in het centrale systeem. Doordat meerdere mensen tegelijkertijd werken aan het afhandelen van orders in het magazijn is een snelle dataverbinding vereist. Vanaf het ene pand is het andere pand te zien. Het dataverkeer tussen beide locaties vond plaats via een – verouderde – draadloze verbinding. De snelheid voldeed niet meer voor de actuele toepassingen op de nevenlocatie. Anders gezegd: 5 megabits per seconde netto is te traag.

De vraag
Kom met een voorstel voor een netwerkbinding van 100 megabits per seconde netto.

De analyse
Voor een netto netwerkverbinding van 100 megabits per seconde heb je een draadloze verbinding nodig die tweemaal die gewenste netwerksnelheid haalt. 200 megabits per seconde dus.

vdmeulen2De oplossing
Brisk ICT leverde een oplossing waarmee zelfs meer dan de gewenste snelheid wordt gehaald.

De inrichting/configuratie
De snelle draadloze verbinding is tot stand gebracht met producten van fabrikant Lancom. In combinatie met richtantennes kan een moderne wireless-N breedband router een afstand van wel 1 kilometer overbruggen. Netto-snelheid: maar liefst 130 megabits per seconde. Lancom is overigens een van de eerste die deze standaard buitenantennes kan leveren. Hiermee is het mogelijk een het accesspoint binnen en de antenne buiten te plaatsen.

De werking
De richtantennes versturen het signaal draadloos in een kleine hoek naar de andere antenne. Alle energie wordt gebundeld verstuurd. Dat gebeurt zo nauwkeurig dat geen energie verloren gaat. Het resultaat is een sterk signaal en daarmee automatisch een hoge snelheid. Als gevolg van ‘omgevingsruis’ kan de snelheid van de dataverbinding af en toe terugvallen naar 240 of 120 megabits per seconde. Dat is echter nog steeds meer dan de gevraagde snelheid en zelfs 24 keer sneller dan de oude verbinding.

Overbodig te zeggen dat de klant erg tevreden is met het eindresultaat. Bent u ook op zoek naar een draadloze verbinding tussen twee bedrijfspanden? Vraag Brisk ICT om advies. Eén van onze consultants maakt dan een inventarisatie op locatie, zodat we een oplossing op maat kunnen bieden.

Bron: Brisk ICT

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+