Brisk ICT investeert in Citrix VDI kennis

Brisk ICT heeft zich gespecialiseerd in de Virtuele Desktop Infrastructuur (VDI) oplossing van Citrix. VDI is een desktopvirtualisatie technologie, vergelijkbaar met Remote Desktop Services (voorheen Terminal Services).

Als Silver partner van Citrix beschikt Brisk ICT nu over uitgebreide kennis van Citrix XenApp, XenDesktop, Xenserver, Access Gateway en nu ook VDI-in-a-Box. Citrix VDI-in-a-Box is speciaal ontwikkeld om ook het MKB te laten profiteren van de voordelen van Desktop Virtualisatie. Het biedt maximale gebruikerservaring en flexibiliteit tegen lage kosten en eenvoudig beheer.

Waarin verschilt VDI ten opzichte van Remote Desktop Services?
Het verschil met tussen VDI en Remote Desktop Services (RDS)zit in de back-end van het systeem. Waar bij RDS sprake is van meerdere sessies op de server, draait bij VDI de virtuele machine geïsoleerd op de server (met een aparte inlog en apart OS), en is er door de toepassing van een virtuele infrastructuur geen sprake van wederzijds beïnvloeden.

Voordelen VDI
In een VDI-opstelling kan de eindgebruiker technisch gezien dus zelf nieuwe applicaties installeren of configuratie-instellingen wijzigen. In een klassieke SBC opstelling kan een eindgebruiker nooit zelf een applicatie toevoegen aan zijn desktop, want dat kan de stabiliteit en betrouwbaarheid van het systeem voor alle gebruikers in gevaar brengen.

Voor de eindgebruiker is VDI van Citrix een grote vooruitgang in gebruikerservaring. De technologische ontwikkeling van Citrix is zo ver dat de gebruikerservaring van VDI net zo goed is als van een fysieke desktop, zelfs met beperkte bandbreedte.

Meer informatie
Is VDI nieuw voor uw organisatie of wilt u meer weten wat Desktop Virtualisatie voor uw werkplekken kan betekenen dan kunt u daarvoor bij Brisk ICT terecht.

Citrix_CMYK(1)

Bron: Brisk ICT

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+