Bootcamp ondersteunt geen windows 7 op de nieuwe Macbook Air en 13 macbook Pro

Apple’s nieuwe MacBook Air en de 13-inch MacBook Pro-modellen ondersteunen niet langer Windows 7 met Boot Camp, volgens Apple’s Boot Camp ondersteuning document. Boot Camp werkt op de nieuwe notebooks alleen met Windows 8 of hoger, dus het is onmogelijk om Boot Camp gebruiken om Windows 7 te installeren op de machines.

Voor wie niet bekend is met Boot Camp; het is Apple’s software waarmee Mac-gebruikers Windows kunnen installeren op hun machines.

Apple heeft ook de Boot Camp ondersteuning voor Windows in de 2013 Mac Pro laten vallen, wat suggereert dat de software niet langer wordt ondersteund door toekomstige Macs. De 2014 MacBook Air en de 2014 MacBook Pro zullen de laatste Apple notebooks zijn die Windows 7 ondersteunen.

Hoewel Boot Camp niet langer Windows 7 ondersteunt, kan het besturingssysteem wel op nieuwere machines worden gebruikt met virtualisatiesoftware zoals VMware Fusion en Parallels.

Het is niet verwonderlijk dat Apple heeft gekozen om de ondersteuning voor Windows 7 uit te faseren, gezien zijn hoge leeftijd. Windows 7 kwam voor het eerst beschikbaar voor het publiek in 2009 en werd gevolgd door Windows 8 in 2012. Ondanks dat Windows 7 al zes jaar oud is, het is nog steeds het meest gebruikte Windows-besturingssysteem.

Windows 10 die later dit jaar uitkomt, kan Windows 7-gebruikers aanmoedigen om te upgraden. De prijs van Windows 10 is nog niet onthuld, maar het zal een gratis upgrade zijn voor Windows 7, 8 en 8.1 gebruikers.

Bron: MacRumors

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+