Apple presenteert: iPhone XS, XR en meer

Afgelopen woensdag 12 september hield Apple zijn jaarlijkse iPhone Event. Tijdens dit event kondigde Apple verschillende nieuwe iPhone-modellen aan waaronder de iPhone XS en meer. Wanneer is de releasedata en wat zijn de nieuwe functies van deze modellen? In dit artikel praten wij jou helemaal bij.

Tijdens het iPhone Event 2018 zijn er maar liefst drie nieuwe iPhone-modellen aangekondigd: de iPhone XS, de iPhone XS Max en de 6.1-inch iPhone XR. Zoals het lijkt gaat Apple geen iPhone SE 2 meer produceren, want ze hebben afscheid genomen van de 4-inch iPhones. Elk toestel heeft namelijk een scherm van 5,8-inch of groter.

Deze grootte van het scherm heeft een aantal redenen. Apple wil er ten eerste voor zorgen dat de modellen voorzien zijn van praktisch een randloos scherm. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat gebruikers met een groter scherm meer tijd spenderen op hun apparaat en tot slot lijkt het alsof Apple zich hiermee alvast voorbereid op de plannen voor de Apple t-shows en een eigen Netflix-concurrent.

Release iPhone 2018

De release wat betreft de nieuwe iPhone 2018 modellen verschilt per toestel. Per 14 september wordt de iPhone XS in de pre-order gezet en worden de eerste modellen op 21 september geleverd. De pre-order voor de iPhone XR begint pas op 19 oktober wat betekent dat de eerste toestellen op 26 oktober geleverd zullen worden.

Nieuwe functies iPhone 2018

Wij hebben de belangrijkste nieuwe functies van de iPhone XS en iPhone XS Max op een rij gezet:

  • Waterbestendigheid: de toestellen zijn verbetert qua waterbestendigheid wat betekent dat je het toestel tot 30 minuten kunt onderdompelen in 2 meter diep water.
  • Duurzaam glas: Apple heeft de krasbestendigheid en het sneller draadloos opladen verbeterd.
  • Verbeterd stereogeluid: Apple ook de speakers fors geoptimaliseerd.
  • Nieuwe kleurenoptie: Naast de kleuren zilver en spacegrey is het nu ook mogelijk om de kleur goud te kiezen voor de nieuwe iPhone.
  • Grotere Super Retina-schermen in twee formaten: Apple biedt met de iPhone XS een groter OLED-scherm wat inhoudt dat het scherm een dieper zwart een betere kleurweergave heeft. Daarnaast beschikt de iPhone XS Max zelfs over het grootste scherm ooit van de iPhone. Hierbij kun je kiezen uit 5,8-inch of 6,5-inch met ondersteuning voor Dolby Vision en HDR10.
  • A12 Bionic-chip met nieuwe Neural Engine: Deze chip met 7 nanometer-proces zorgt ervoor dat de iPhone krachtiger en energiezuiniger is. De GPU met vier kernen is tot 50 procent sneller.
  • Verbeterde batterijduur: De iPhone XS gaat tot 30 minuten langer mee en de iPhone XS Max gaat wel tot 90 minuten langer mee dan de vorige iPhone-modellen.
  • Verbeterde camera: De dubbele camera heeft maar liefst 12-megapixel en maakt het mogelijk om meer diepte in foto’s te creëeren dankzij de Neural Engine en Smart HD.

Tot slot heeft de iPhone XR ook verschillende nieuwe functies waaronder zes nieuwe kleuren. Het model is leverbaar in de kleuren wit, zwart, blauw, geel, koraal en rood. Daarnaast beschikt het model over een hogere kwaliteit aluminium en is dit model ook waterdicht met IP67-rating eveneens als de iPhone XS.

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+