Apple maakt twee-staps-verificatie beschikbaar in Nederland

Apple-2-staps-verificatieApple paste in veel andere landen al twee-staps-verificatie toe voor het inloggen op hun account, maar nu is dit ook voor Nederlanders mogelijk.

De twee-staps-authentificatie is bedoeld om de beveiliging van Apple ID’s te versterken. Hiermee zijn gegevens in het account namelijk een stuk veiliger opgeslagen omdat ze minder eenvoudig toegankelijk zijn voor hackers. Met de twee-staps-verificatie moet het Apple ID en het wachtwoord worden ingevoerd en vervolgens wordt er een verificatiecode naar het mobiele apparaat gestuurd waarmee het inloggen kan worden voltooid. Hierdoor kan niet zomaar iemand je Apple ID misbruiken.

Bij verlies van het toestel of het wachtwoord kan het Apple ID weer toegankelijk worden gemaakt met behulp van een 14-cijferige herstelcode.

De twee-staps-verificatie is aan te raden voor iedere Apple gebruiker en kan worden ingeschakeld met behulp van onderstaande procedure.

  • Open een webbrowser en ga naar https://appleid.apple.com
  • Klik op ‘Beheer uw Apple ID’
  • Selecteer in de kolom de optie ‘Wachtwoord en beveiliging’
  • Los de persoonlijke vragen op om toegang te krijgen tot de twee-staps-verificatie
  • Klik vervolgens onder ‘twee-staps-verificatie’ op ‘Aan de slag’

Volg nauwlettend de stappen die nodig zijn om de verificatie in te schakelen. Apple zal vragen om een telefoonnummer op te geven waarnaar Apple een code naartoe kan sturen zodat je deze op de webpagina kan invullen. Verder krijg je ook een herstelcode, bewaar deze goed want deze code is de enige mogelijkheid om ooit je wachtwoord te herstellen als je geen geassocieerde apparaten (denk aan gestolen iPhone) in je bezit hebt.

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+