App review: Microsoft Office voor de iPad

De apps van Microsoft staan allemaal in het teken van Office 365. Office 365 is er voor zowel de particuliere als de zakelijke klanten en bied een breed scala aan programma’s en diensten die het dagelijkse werk een stuk eenvoudiger maken. Microsoft laat goed zien hoe u verschillende platformen en mobiele apparaten laat samenwerken. Hiermee heeft Microsoft een mooi cloudproduct ontwikkeld.

2.Office-voor-iPadHet werken in de cloud met “bring your own device” wordt steeds populairder. Na lang wachten zijn er zijn er nu de nieuwe apps van Microsoft voor de iPad. Microsoft Word, Excel en PowerPoint. Aan Microsoft de taak om te laten zien dat dit systeem echt zo goed werkt als ze zeggen.

App specificaties
Uitgever
: Microsoft Prijs: Het bekijken en presenteren is gratis. Voor het bewerken is een Office 365 account vereist. Minimale systeemeisen: IOS 7+

App inhoud
Microsoft heeft 3 apps uitgebarcht. Deze zijn alle 3 afzonderlijk te verkrijgen in de AppStore. Na het installeren kunt u 1 app aanmelden en de andere apps zijn vervolgens ook aangemeld.

Na het aanmelden bij Office 365 ziet u in de app van boven naar beneden een aantal knoppen.

  • Account – u kunt hier services toevoegen en verwijderen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om naast uw zakelijke Onedrive en SharePoint omgeving ook een persoonlijke Onedrive toe te voegen. Zo kunt u bijvoorbeeld zakelijke documenten gelijk naar uw persoonlijke opslag wegschrijven.
  • Nieuw – om een nieuw document te maken. U kunt hier ook kiezen uit 1 van de 14 sjablonen die in een voorbeeld worden weergegeven.
  • Recent – een overzicht met recent geopende documenten. Het mooie van de recente documenten is dat ze ook offline beschikbaar zijn. Wanneer u een document offline bewerkt, dan zullen alle wijzigen worden opgeslagen naar de lokale schijf van de iPad. Het bestand wordt gesynchroniseerd wanneer u weer verbinding hebt met het internet.
    Verder vindt u hier de mogelijkheid om het document te delen en om het vast te zetten zodat het bovenaan staat voor later gebruik.
  • Openen – u vindt hier zowel de lokale schijf als de cloud services.

2.Office-voor-iPad-excelMicrosoft heeft duidelijk haar best gedaan om de apps zoveel mogelijk te laten lijken op de desktop versie. Naar mijn mening is dit goed gelukt. Alhoewel lang niet alle bewerkingsopties in de apps zijn verwerkt, kun je wel zeggen dat het dik voldoende is.

Noemenswaardig is ook dat tijdens het bewerken het document automatisch wordt opgeslagen. Het handmatig “opslaan” is dus niet nodig. Met als resultaat dat je minimaal iets kwijt bent bij een crash van de app of een lege batterij van de iPad. Ook is het zo dat het document wordt opgeslagen op de locatie waar het is geopend. Veel applicaties van derden hebben er moeite mee om meerdere services (Onedrive, SharePoint) te combineren in een app en het document weer op de zelfde locatie op te slaan als waar het is geopend.

Ook bieden de apps de mogelijkheid om het geopende document te delen. Dit kan door het als bijlage te verzenden (de mail app wordt nu geopend), of door een koppeling naar iemand te verzenden. De ontvanger kan het document vervolgens bekijken door in te loggen met een Microsoft account.

Plus- en minpunten

+ feilloze synchronisatie met SharePoint en Onedrive
+ automatische offline naar online synchronisatie
+ bewerking opties uit office voor de desktop
+ een strak en functioneel uiterlijk

een document doorsturen via de mail leidt soms tot opmaakverlies

Eindcijfer
Gebruikers zoeken al lang naar een goede oplossing om overal in de wereld hun bestaande documenten te bewerken en om nieuwe documenten aan te maken. Tegenwoordig wil je documenten overal kunnen zien, bewerken en doorsturen.

Van mij krijgt de app een 9.

Martijn Brink
Technisch Consultant Brisk ICT

* Microsoft heeft sinds deze review een update uitgebracht waarbij de printfunctionaliteit is toegevoegd. De apps bevatten nu AirPrint support, waarmee gebruikers via hun draadloze verbinding documenten kunnen printen.*

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+