Adobe Creative Cloud 2014 update: nieuwe versie

Adobe heeft afgelopen week een update gepubliceerd van Creative Cloud. Deze update bevat de 2014 release met 14 gloednieuwe versies van de desktopapps en drie nieuwe iOS apps: Photoshop Mix, Sketch en Line.

Updaten en snelkoppelingen aanpassen
De update bevat Photoshop CC 2014, Indesign CC 2014 en Illustrator CC 2014. Deze drie programma’s worden als nieuwe applicaties op de harde schijf geïnstalleerd (naast de bestaande applicaties). Als je als gebruiker snelkoppelingen naar de Adobe applicaties in je dock hebt staan, moet je na de installatie van de CC 2014 applicaties, snelkoppelingen naar de nieuwe versies in je dock aanmaken. De oude blijven namelijk naar de vorige versie verwijzen. Maak je hier geen gebruik van en open je Adobe documenten door op het document bestand te dubbelklikken, dan opent het document automatisch in de nieuwste versie.

Alle computers tegelijk updaten
Omdat er nu versieverschillen zijn ontstaan binnen Creative Cloud is het binnen organisaties met meerdere gebruikers verstandig om alle computers tegelijk te updaten. Net als in de voorgaande Creative versies, zijn bestanden van nieuwere versies niet direct uitwisselbaar met oudere versies. Uiteraard zijn bestanden wel op te slaan in een vorige versie, maar binnen één organisatie met verschillende Creative Cloud gebruikers is het handiger om in één keer alle computers te updaten.

iOS apps
Adobe sketch hardwareMet Photoshop Mix kunnen verschillende fotobewerkingen worden uitgevoerd, maar de app richt zich in het bijzonder op het maken van uitsnijdingen. Met Sketch en Line kan je respectievelijk schetsen en nauwkeurige lijntekeningen maken. Voor het gebruik van deze apps lanceert Adobe ook hardware. Een pen en een liniaal (de Ink en de Slide) waarmee je heel nauwgezet lijnen en vormen kan tekenen op je tablet. Het is daarmee voor het eerste dat Adobe hardware lanceert. De Ink en de Slide zijn overigens pas later dit jaar in Nederland verkrijgbaar. Alle ontwerpen die je in de apps maakt zijn onderdeel van de Creative Cloud en kun je in andere programma’s in je projecten integreren.

Momenteel zijn deze apps alleen nog geschikt voor de iPad, maar Adobe heeft al aangekondigd dat het ook naar de mogelijkheden voor Android en Windows kijkt.

 

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+