Accuproblemen iPhone 6s: Apple doet onderzoek

De laatste tijd zijn er veel meldingen binnengekomen van iPhone 6s-gebruikers dat hun telefoon bij een halfvolle accu al uitvalt. Volgens Apple gaat het hierbij om een beperkt aantal telefoons die tussen september en oktober 2015 gemaakt zijn. De reden die Apple noemt is dat een aantal componenten van de accu te lang zijn blootgesteld aan buitenlucht bij de productie, waardoor de accu’s sneller leeglopen dan gebruikelijk. Het is geen veiligheidsprobleem, geeft Apple duidelijk aan.

brisk-ict-iphone-6s-accuproblemenReparatieprogramma
Apple is gestart met een reparatieprogramma om defecte accu’s te vervangen. Hierbij gaat het alleen om toestellen die geproduceerd zijn tussen september en oktober 2015, dit is te achterhalen aan de hand van het serienummer. Als u ook merkt dat uw iPhone 6s uitvalt terwijl de accu nog halfvol is, kunt u hier kijken of u in aanmerking komt voor gratis vervanging van de accu.

Meer gevallen: Apple doet onderzoek
In eerste instantie dacht Apple dat het maar om een aantal gevallen ging, maar het blijkt dat er meer iPhone 6s-modellen getroffen zijn. Het gaat hierbij om iPhones die buiten het reparatieprogramma vallen en niet tussen september en oktober 2015 zijn gemaakt. Om meer informatie over het probleem te kunnen verzamelen, komt er volgende week een iOS-update uit. Met deze update wordt het probleem nog niet opgelost, maar met een diagnostische tool in de update hoopt Apple de fout te vinden.

Alles werkt samen
Overzicht merken
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste Brisk-ICT nieuws! Hieronder kunt u zich aanmelden:
Google+